Startsidan »
VEROX/SOURIANTE | Digital Art & Photo -
----------------------------Intresserad av en bloggdesign? Hör av dig i en kommentar eller via mail!

2009-02-17 | 09:37:45

Branäs -vs- Långberget

Yo.

Tänkte nu göra en liten jämförelse mellan Branäs och Långberget. Jämförelsen blir ur slalomperspektiv och mjaa, jag är väl inte superpedantisk och seriös. Men jag gör den, i alla fall. Yo.

BRANÄS - www.branas.se

PLUS +
Variation. I Branäs finns pister av alla svårighetsgrader. Utförsåkarna varierar i ålder från små ungar till riktiga gamlingar. Förutom vanliga backar finns också till exempel Dog Park eller puckelpist.
Långa backar. Man hinner bli lite trött i benen innan allt är över, vilket ju kan göra ont ibland men i längden är att föredra framför att åka lift i fem minuter, höra ett svisch och vara nere igen.
MINUS -
Underlaget. Jag har varit i Branäs två år på raken, och backarna har båda gångerna varit isiga och tråkiga. Så blir det väl när det är många som åker... Men ett stort minus, definitivt.
Folkmassor. Det är människor överallt. Överallt. Små, stora, smala, tjocka, med mössor och vantar och termobyxor. Okej? Slalom - javisst. Mellan människor. Överallt!



LÅNGBERGET - www.langberget.se


PLUS +
Liftköerna. De finns inte. Är det åtta pers framför en på väg till liften blir man förvånad och undrar om det står ett stånd med gratis kakor uppe i backen eller något.
Personlighet. Efter två dagar är varje ansikte hos personalen bekant, i princip. Inte en chans att man tappar bort sig (beror möjligen lite på hur gammal man är också, men ändå), allt blir så tryggt och välbekant efter ett tag.
Pengar. Kollade lite snabbt upp priser på liftkort för en dag. Branäs - vuxen: 300 kr. Långberget - vuxen: 150 kr.
MINUS -
Ensidighet. En lätt backe, två olika ställen att åka ner på. Om man inte åker off pist då, alltså. Bra för små barn men inte lika roligt om man kommit upp lite i ålder och erfarenhet.
Tempot. På liftarna. Man får mycket tid att tänka, visst...





Kommentera inlägget:

Ditt namn:
Spara uppgifter

Din mailadress: (syns bara för mig)

Din hemsida/blogg:

Din kommentar:


Trackback