Startsidan »
VEROX/SOURIANTE | Digital Art & Photo -
----------------------------Intresserad av en bloggdesign? Hör av dig i en kommentar eller via mail!

2008-10-24 | 17:05:12

Introduktion

Hur börjar man, egentligen?

Det här är mitt första inlägg på den här bloggen. (Vilket kanske syns.) Så - hur börjar man?

Det här är tänkt att bli en blogg som huvudsakligen handlar om design, foto och illustration. Den ska vara nästan helt anonym, eftersom jag aldrig kan veta vilka människor som kan råka läsa det jag skriver. Jag är redan van bloggare, men den bloggen, min första, handlar bara om... mig. Mitt liv. Mina känslor, tankar, problem. Och lite bilder, och design. Och den delen ska från och med nu vara här i stället.
Jag är inte särskilt gammal. I mitt liv har jag designat sammanlagt fyra hemsidor: mina två bloggar, en blogg till en vän samt min pappas hemsida. Min pappa är min främste marknadsförare och jag har redan lite trådar att dra i, om jag skulle vilja. Dock vet jag inte om jag är redo att arbeta för någon annan än, så jag låter det bero så länge.
Berätta lite om mina bilder kan jag ju. Jag ritar med ritplatta, en Wacom Bamboo A6. Den duger alldeles utmärkt som första ritplatta, och jag har inte haft något som helst krångel sedan jag fick den. De program jag använder är Adobe Illustrator CS3 samt Adobe Photoshop CS3 Extended. Och när jag ändå är inne på program kan jag också passa på att säga att när jag har jobbat med hemsidor hittills har jag antingen arbetat direkt i kod- och stilmallar (blogg.se) eller jobbat i ett enklare program som hör till One.com's webcreator. Numera har jag Adobe Dreamweaver CS3 och ska inom en snar framtid se till att lära mig det ordentligt.
För att återgå till mina bilder; jag arbetar egentligen mer med bilder än med webbdesign. (Vilket kanske gör det lite korkat att kalla det här för en "designblogg". Risken är överhängande att det blir betydligt fler bilder än designinlägg.) Jag har länge använt endast Photoshop och Illustrator är ganska nytt för mig vilket gör att det blir en hel del rätt kassa amatörbilder. Dock tycker jag att jag lär mig ganska snabbt, och är man van vid Photoshop går det ännu snabbare än annars.

En annan sak som kanske kommer att förekomma då och då på den här bloggen är musik. Jag älskar musik i så gott som alla dess former, och jag hoppas att jag en dag - när jag sitter där jag sitter, vare sig det blir Milano och design eller Ica Maxi i Lerum - fortfarande får ha min musik som en del av vardagen. Jag spelar mandolin och gitarr men har också genomgått den obligatoriska blockflöjtssvängen en gång i tiden. Båda mina föräldrar är intresserade av musik, och pappa är fortfarande aktiv med skivsläpp vart tionde år eller så, haha.
Jag tycker mycket om att skriva och gör det också på fritiden; blogg eller ett och annat försök till bok. Än så länge har jag mest fått till en hel hög med intron, men en dag hoppas jag att jag lyckas avsluta något.

Nu vet ni i alla fall betydligt mer om mig än innan ni började läsa. Och oroa er inte - alla mina inlägg kommer inte att vara så här långa.

Stay tuned!




Kommentera inlägget:

Ditt namn:
Spara uppgifter

Din mailadress: (syns bara för mig)

Din hemsida/blogg:

Din kommentar:


Trackback